Încă un român a fost evacuat din Kabul. Lucra în Afganistan pentru ONU și are dublă cetățenie – română și moldoveană

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

MAE a anunțat duminică că a mai evacuat un român din Kabul. Acesta are dublă cetățenie, a României și a Republicii Moldova și a fost ajutat de partenerii internaționali să ajungă la aeroport. „La acest moment, toți cetățenii români care au solicitat sprijin pentru evacuare autorităților române se află în siguranță în afara teritoriului afgan”, transmite MAE.

MAE: Celula de criză interinstituțională, convocată de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, care a continuat să activeze în regim permanent pentru asigurarea evacuării cetățenilor români care și-au manifestat opțiunea de a fi repatriați din Afganistan, informează că în cursul zilei de astăzi, 22 august 2021, ultimul cetățean român care a solicitat sprijin pentru repatriere autorităților române a fost evacuat din Kabul și a ajuns în siguranță pe Aeroportul Internațional din Islamabad, unde a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan.

Acest cetățean român, care lucra pentru un program ONU și avea dublă cetățenie, a României și a Republicii Moldova, a fost evacuat și ajutat să ajungă în siguranță în Aeroportul internațional din Kabul cu sprijinul partenerilor internaționali, în pofida condițiilor extrem de dificile din teren. Ulterior, acesta a fost preluat pe un zbor până la Islamabad, asigurat de parteneri internaționali.

Cetățeanul român evacuat astăzi era ultimul dintre cetățenii români aflați în Afganistan care își exprimase dorința de a fi evacuat. Astfel, la acest moment, toți cetățeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare autorităților române se află în siguranță în afara teritoriului afgan.

Celula de criză interinstituțională, prin intermediul Ambasadei României de la Islamabad, se află în contact permanent cu restul cetățenilor români aflați în Afganistan, care nu au solicitat până la acest moment sprijin pentru evacuare.

Totodată, Celula de criză interinstituțională continuă demersurile pentru a oferi sprijin pentru evacuare cetățenilor afgani, foști colaboratori ai trupelor române pe perioada desfășurării misiunii acestora în Afganistan, studenți bursieri ai statului român cu studii în derulare sau care au fost acceptați la studii în România, precum și jurnaliști afgani, care și-au manifestat dorința de a fi evacuați în România și nu au putut fi încă evacuați din cauza situației de securitate foarte dificile care nu a permis acestora să ajungă în aeroportul din Kabul.

sursa:digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ludovic Orban dă vina pe Florin Cîţu pentru scăderea PNL în sondaje

Sun Aug 22 , 2021
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că Partidul Naţional Liberal se află pe un trend descendent în sondajele de opinie, undeva la 20-22% din voturi, care a început odată cu intrarea în cursa pentru şefia partidului a premierului Florin Cîţu. Ludovic Orban a respins varianta ca PNL să se situeze […]