Irlanda, în fruntea ţărilor din UE cu cei mai mulți locuitori vaccinați anti-COVID, după ce a imunizat 84% din populaţia ţării

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Guvernul irlandez a anunțat joi că 84 % din populaţia ţării a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, în timp ce peste 90 % a primit cel puţin o doză de vaccin. Aceste cifre situează Irlanda în fruntea ţărilor Uniunii Europene (UE) cu cel mai mare indice de vaccinare completă, în linie cu ţări ca Spania (72,7 %), Portugalia (78,8 %) sau Danemarca (79,8 %), şi mult înaintea altor ţări ca România (31,6 %), sau Letonia (43,6 %), potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

“Vaccinurile diminuează boala, spitalizările, internările la terapie intensivă şi decesele. Însă trebuie să fim precauţi deoarece virusul este foarte prezent”, notează pe Twitter responsabilul Serviciul public de sănătate irlandez (HSE), Paul Reid.

Până miercuri, autorităţile sanitare au vaccinat 3.559.460 de persoane cu prima doză, în timp ce alte 2.939.549 de persoane au primit şi cea de-a doua doză, într-o ţară cu o populaţie de aproape 5 milioane de locuitori.

La rândul său, HSE a informat că s-au înregistrat 1.861 noi contagieri în ultimele 24 de ore şi au fost confirmate 15 decese survenite în cele 7 zile precedente, ridicând bilanţul total al morţilor la 5.074 de la începerea pandemiei, scrie Agerpres.

Guvernul a făcut apel tinerilor să se vaccineze şi să respecte recomandările anti-COVID-19, mai ales în perspectiva începerii anului şcolar.

Autorităţile sanitare au început săptămâna aceasta să vaccineze anti-COVID-19 minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

sursa:digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Un sportiv român care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și-a scos la licitație telefonul primit cadou de la organizatori

Thu Aug 19 , 2021
Un sportiv român participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo își vinde în scop caritabil telefonul primit cadou de la organizatorii japonezi. Judoka Vlăduţ Simionescu a pornit o licitație de 48 de ore, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru proiecte de dezvoltare a judo-ului în Iaşi şi zona rurală. […]