Locuri de o frumusețe stranie!

0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

Locuri de o frumusețe stranie!

Lumea este un loc minunat și în egală măsură straniu. Sunt peisaje care îți taie răsuflarea, deși fiecare loc de pe acest Pământ are propriile sale caracteristici. Unele trăsături nu sunt doar unice, ci ne pot părea de-a dreptul ciudate. Este vară, este vacanță și ar fi trebuit să fie acel timp al anului când ne propuneam să mergem și să vedem locuri noi. Pandemia ne-a dat iar planurile peste cap, dar până călătoriile oriunde în această lume vor fi din nou posibile, vă propunem o selecție de fotografii cu locuri ce ar merita vizitate.

Lacul Natron, un loc ce oferă peisaje venite parcă din altă lume

Una dintre destinațiile nelipsite în mai toate clasamentele de acest gen este lacul Natron, un lac sărat din nordul Tanzaniei, aproape de granița cu Kenya, care oferă peisaje uluitoare, surprinse inclusiv din spațiu. Este un loc unic pe pământ. Ciudata culoare roșie a lacului se datorează diferitelor înfloriri de alge, dar și compoziției chimice neobișnuite a apei.

Situat în Valea Marelui Rift African, într-o zonă vulcanică. temperatura lacului poate depăși 40 de grade Celsius. Tocmai de aceea, apa lacului Natron este un mediu extrem de ostil, cu un grad ridicat de alcalinitate (ph 9-10,5), astfel că cele mai multe organisme vii nu sunt capabile să trăiască aici. Excepție face spirulina, o algă albastru-verzuie cu pigmenți roșii care este hrana favorită a păsărilor flamingo. Cum puține animale de pradă pot supraviețui pe malul lacului, Natron este un teren propice pentru dezvoltarea celei mai mari comunități de flamingo din estul Africii.

Lacul Natron a fost numit astfel, tocmai pentru că bazinul său găzduiește un amestec natural de substanțe ce poartă chiar denumirea de natron (carbonat de sodiu decahidrat), un „coctail” care era utilizat în antichitate de către egipteni la ritualurile de mumificare. Această substanță a ajuns aici din cauza erupțiilor vulcanice acumulate din apropiere.

Pe măsură ce apa se evaporă în timpul sezonului secetos, nivelul de salinitate crește până la punctul în care microorganismele iubitoare de sare încep să se dezvolte. Printre organismele iubitoare de sare se numără unele cianobacterii, bacterii minuscule ce cresc în apă și își produc propria hrană prin fotosinteză, la fel ca plantele. Pigmentul roșu din cianobacterii produce roșul intens al apelor deschise ale lacului.

În afară de două specii de pești și unele nevertebrate, pentru alte animale apropierea de acest lac este fatală. Apa fiebinte și toxică ucide și transformă în „stane de piatră” păsările ce ating suprafața, conservându-le într-o formă aproape perfectă, asemenea unor exponate dintr-un muzeu lugubru.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

COD GALBEN!!!

Mon Aug 16 , 2021
În continuare, județul Dâmbovița se află sub AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 🟨 COD GALBEN 🟨 valabilă în zilele de 16 și 17 august, pentru fenomene de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul […]