Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat, în vestul şi sud-vestul ţării. 35 de grade în București

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat, în vestul şi sud-vestul ţării. 35 de grade în București

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat valabilă sâmbătă şi duminică în mai multe judeţe din vestul şi sud-vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică (14 şi 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creştere în vestul şi sud-vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37…38 de grade şi local va fi caniculă în Banat, Crişana, sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei.

 

Judeţele marcate cu Cod galben sunt: Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

În zilele de luni, marţi şi miercuri (16, 17 şi 18 august) valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Vreme caldă la Bucureşti; temperatura aerului urcă la 35 de grade, duminică

Vremea se va menţine frumoasă la Bucureşti, dar va fi călduroasă, chiar caniculară în după-amiaza zilei de duminică (15 august), potrivit prognozei speciale pentru Capitală emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Valorile temperaturii maxime vor fi de 30…32 de grade sâmbătă (14 august) şi 34…35 de grade duminică (15 august), iar temperatura minimă nocturnă va fi de 15…17 grade.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

ASUS și Noctua lansează împreună o placă video cu super răcire

Fri Aug 13 , 2021
Toți pasionații în ale construcției de calculatoare știu că Noctua este cel mai serios producător când vine vorba de sisteme de răcire eficiente și silențioase. După ce am văzut răciri pentru procesoare, ventilatoare foarte performante și alte soluții, producătorul va colabora cu ASUS pentru a crea o placă video extrem […]