Ministerul Finanțelor introduce facturarea electronică în relația dintre agenții economici și instituțiile publice

0 0
Read Time:55 Second

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că începând cu luna septembrie firmele  vor putea utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice. Măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor.

„Așa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme. Din septembrie 2021, agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice. Măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program pilot.

Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică care urmează sa fie generalizată în relațiile dintre toți operatorii economici. Implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronică, atât între agenții economici și instituțiile publice, cât și in relațiile dintre agenții economici va însemna:

  • eficiență și predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituțiile publice;
  • creșterea veniturilor colectate la bugetul național.

Odată cu operaționalizarea sistemului de facturare electronică în domeniul achizițiilor publice, România se aliniază standardelor europene din domeniu.”, a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

sursa:digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Mihaela Bilic demontează mitul detoxului: “Cheltuiești bani grei ca cineva să te înfometeze”. De ce este riscantă hidrocolonoterapia

Mon Aug 9 , 2021
Industria detoxifierii reprezintă o “înfometare pe bani grei” pentru perioade relativ scurte față de restul anului în care obiceiurile alimentare sunt nesănătoase, consideră nutriționistul Mihaela Bilic. Aceasta a explicat, la Digi24, că oamenii apelează la metode de „curățare” internă a organismului, precum hidrocolonoterapia, deși nu oferă garanții și poate chiar […]