Ceremonie la finalul misiunii Armatei Române în Afganistan. Moment de reculegere pentru cei 27 de militari care au murit în misiune

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan a avut loc, miercuri, în Piața Arcul de Triumf din București.

La eveniment au fost rostite numele și onorurile post-mortem pentru cei 27 de militari români care au murit în Afganistan.

Au defilat pe sub Arcul de Triumf detașamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operații, începând din anul 2002 și până în luna iunie a acestui an.

Defilarea a fost deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare a inclus și un detașament al Jandarmeriei române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operații.

De asemenea, au fost decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unități și unități ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operații.

Pe timpul ceremoniei a fost și un moment de reculegere și s-a depus o coroană de flori în memoria militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații externe.

La ceremonia de la Arcul de Triumf au participat președintele Klaus Iohannis, oficiali de stat din MApN și Armata Română cât și din Guvern și Parlament.

sursa:digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Proteste anti-restricții în 70 de localități din țară. Au fost date 650 de amenzi în valoare de peste 400.000 de lei

Tue Jul 27 , 2021
Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă a participanţilor la protestele care au avut loc luni în 70 de localităţi, fiind aplicate organizatorilor şi participanţilor 650 de amenzi, în valoare totală de peste 400.000 de lei, pentru mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare. Sancţiunile au fost aplicate, […]