Alerta maximă pe Coasta de Vest a SUA. Mii de persoane au fost evacuate din calea incendiilor de vegetație

0 0
Read Time:2 Minute, 11 Second

Este alerta maximă pe Coasta de Vest a Statelor Unite. Un nou val de caniculă riscă să agraveze incendiile de vegetație care au mistuit deja peste o jumătate de milion de hectare.

Sunt peste 80 de focare majore în 13 state, iar pompierii nu reușesc să facă progrese, în pofida eforturilor supraomenești. Mii de persoane au fost evacuate, altele așteaptă ordinul autorităților cu bagajele la ușă.

Incendiul botezat “Dixie”, cel mai mare din statul american California, a distrus aproape 73 de mii de hectare de vegetație și e departe de a fi controlat de pompieri. Vântul uscat, temperaturile ridicate și umiditatea scăzută contribuie la răspândirea flăcărilor.

În orășelul Quincy, aflat la un kilometru de limita sudică a incendiului de vegetație, localnicii se pregătesc să-și părăsească locuințele.

Kaitlyn Rangel: “Tocmai am primit o avertizare. Așa că mi-am împachetat lucrurile lângă ușă și sunt gata să plec. Imediat ce vine ordinul de evacuare. Până atunci, o să stau aici și o să ud gazonul.”

Oamenii speră să nu fie nevoiți să plece, dar flăcările sunt deja vizibile, în depărtare.

Kaitlyn Rangel: “Am făcut un drum până la șosea, până la colț, și puteam vedea flăcările. A fost prima oară când am văzut un incendiu adevărat, flăcările roșii… Și a fost destul de sinistru. Ne-am gândit că da, se cam apropie.”

Tatăl femeii locuiește într-un canion mai la nord și a fost evacuat deja, la fel și alte familii din comunitățile rurale din nordul orașului. Incendiul de vegetație a evoluat rapid în ultimele două zile și a distrus totul în calea lui, lăsând în urmă doar cenușă.

Melanie Wingo, reporter: “Doar o frântură din eforturile de protecție depuse pentru stingerea acestor incendii. Puteți vedea aici câteva reziduuri ale substanțelor ignifuge aruncate în această zonă, chiar lângă autostrada 70.”

În Nevada, incendiul botezat “Tamarack” se manifestă pe o suprafață de aproape 250 de kilometri pătrați. Și aici, locuitorii din orașele aflate în calea flăcărilor sunt cu valizele la ușă.

Summer Walker, Smith Valley: „Mi-am luat niște haine, câteva bijuterii care au valoare sentimentală pentru mine. Am vrut să mă asigur că le iau. Articole de toaletă, medicamente esențiale. Am împachetat și niște documente importante, memorii USB, lucruri dintr-astea.”

În total, sunt peste 80 de incendii majore de vegetație pe tot cuprinsul Statelor Unite, cele mai multe în regiunile din Vest. Până acum au ars peste o jumătate de milion de hectare, o suprafață cât cea a Ciprului. Meteorologii nu au vești bune: sunt anunțate furtuni, dar multe dintre ele nu vor aduce precipitații, doar trăsnete care ar putea duce la apariția unor noi incendii.

sursa:stirileprotv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Incendiu la un centru de încărcare a buteliilor, din Prahova: Două persoane au arsuri grave.

Mon Jul 26 , 2021
Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un centru de încărcare a buteliilor, la un depozit din localitatea Fântânele, a anunţat ISU Prahova. Până în acest moment, echipajele au găsit două victime, respectiv un băiat de 17 ani cu arsuri pe 92% din suprafaţa corporală şi un bărbat de 52 de […]