Un vas cu inscripţii biblice, vechi de peste 3.000 de ani, a fost descoperit în Israel

0 0
Read Time:40 Second

O echipă de arheologi israelieni şi australieni a descoperit în sudul Israelului un ulcior de lut decorat cu o inscripţie biblică rară, care datează din urmă cu 3.100 de ani, a anunţat luni Autoritatea pentru Antichităţi din Israel (IAA).

Inscripţia, scrisă în canaanită, a fost făcută cu cerneală pe vasul de lut. Aceasta conţine numele lui Ierubaal, care a fost un conducător militar, judecător şi profet.

Micul vas de lut are o capacitate de aproximativ un litru şi ar fi putut fi folosit pentru păstrarea unui lichid preţios, precum ulei, parfum sau un leac, potrivit IAA, scrie Agerpres.

Ulciorul a fost descoperit în situl arheologic Khirbet ar-Ra’i, situat în apropierea oraşului modern Kiryat Gat, în urma săpăturilor efectuate de Universitatea Ebraică din Ierusalim, IAA şi Universitatea Macquarie din Sydney, Australia.

sursa:digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Echipamente performante pentru imagistică medicală și radiologie disponibile la Spitalul Clinic SANADOR

Sat Jul 24 , 2021
Imagistica medicală și radiologia contribuie la completarea evaluării pacienților, furnizând date medicale esențiale pentru promptitudinea și corectitudinea diagnosticului, indiferent de complexitatea cazului medical evaluat. SANADOR dispune de o gamă extinsă de servicii radiologice și imagistice moderne, facilitate de prezența tehnologiei de top și de medici specialiști cu experiență vastă în […]