Descoperire importantă în oraşul scufundat Thonis-Heracleion din Egipt: O corabie militară antică şi morminte greceşti

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

O echipă de scufundători a descoperit fragmente dintr-o corabie militară în oraşul antic scufundat Thonis-Heracleion – odinioară cel mai mare port egiptean la Mediterană -, precum şi un complex funerar atestând prezenţa negustorilor greci, au precizat luni autorităţile egiptene, potrivit Reuters.

Thonis-Heracleion, care controla intrarea în Egipt la gura de vărsare a unui braţ al Nilului, a dominat regiunea timp de secole înainte de construcţia oraşului Alexandria, în apropiere, de către Alexandru cel Mare în 331 î.e.n.

Distrusă şi scufundată alături de o porţiune extinsă din delta Nilului în urma mai multor seisme şi valuri gigantice, Thonis-Heracleion a fost redescoperit în 2001 în golful Abu Qir în apropiere de Alexandria, în prezent al doilea cel mai mare oraş din Egipt.

Ambarcaţiunea militară, descoperită de o misiune egipteano-franceză condusă de Institutul European pentru Arheologie Subacvatică (IEASM), s-a scufundat când celebrul templu al lui Amun, în apropierea căruia ambarcaţiunea era acostată, s-a prăbuşit în secolul al II-lea î.e.n.

Potrivit unei analize preliminare, carena vasului, cu o lungime de 25 de metri, prevăzută cu vâsle şi o velă de mari dimensiuni, a fost construită în tradiţia clasică, totodată cu trăsături ale construcţiilor Egiptului antic, a precizat ministerul egiptean al turismului şi antichităţilor, scrie Agerpres.

Într-o altă regiune din oraş, misiunea arheologică a scos la iveală resturile unei zone funerare greceşti de mari dimensiuni datând din primii ani ai secolului al IV-lea î.e.n, a mai precizat instituţia.

”Descoperirea ilustrează în cel mai frumos mod prezenţa negustorilor greci care locuiau în acel oraş”, a mai precizat ministerul, adăugând că grecii au primit permisiunea de a se stabili în acele locuri în timpul ultimelor dinastii faraonice.

”Aceştia şi-au construit propriile sanctuare în apropierea templului enorm al lui Amun. Au fost distruse simultan, iar fragmente din acestea au fost descoperite amestecate cu cele ale templului egiptean”.

sursa:digi24
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Cum funcționa primul computer din lume, vechi de 2.000 de ani. Descoperirea care schimbă tot ce știam despre tehnologie

Fri Jul 23 , 2021
Acum 120 de ani, scafandrii au descoperit o epavă în largul insulei Antikythera din Grecia. Ceea ce au găsit acolo a schimbat înțelegerea istoriei omenirii. Mecanismul Antikythera, vechi de 2.000 de ani, este considerat cel mai vechi computer din lume. Acum, folosind cea mai recentă tehnologie 3D, experții cred că au […]