Anchetă în SUA după apariția unor informații potrivit cărora Jeff Bezos și Elon Musk ar fi plătit zero impozit pe venit

0 0
Read Time:3 Minute, 1 Second

Informații potrivit cărora miliardarii americani ar plăti prea puțin impozit pe venit au fost publicate pe un nou site. ProPublica spune că a intrat în posesia declarațiilor fiscale ale unora dintre cei mai bogați oameni din lume, inclusiv Jeff Bezos, Elon Musk și Warren Buffett.

Site-ul susține că CEO-ul Amazon Jeff Bezos nu a plătit taxe în 2007 și 2011, în timp ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, nu a plătit nimic în 2018. O purtătoare de cuvânt a Casei Albe a catalogat scurgerea de informații „ilegală”, iar FBI și autoritățile fiscale au început o investigație, potrivit BBC.

ProPublica spune că analizează „o vastă serie de date despre Serviciul de venituri interne, privind impozitele miliardarilor” și va publica și alte detalii în următoarele săptămâni.

ProPublica a declarat că cei mai bogați 25 de americani plătesc mai puțin impozit decât majoritatea angajaților din SUA.

Jesse Eisinger, editor la ProPublica, a declarat pentru Today: „Am fost destul de uimiți să aflăm că ai putea reduce impozitul la zero dacă ai fi multimiliardar. Ultra-bogații pot ocoli sistemul fiscal într-un mod legal.”

Planurile lui Biden

ProPublica spune că, „folosind strategii fiscale perfect legale, mulți dintre bogați reușesc să-și reducă facturile fiscale federale la zero sau aproape zero”, chiar dacă averea lor a crescut în ultimii ani.

Bogații, la fel ca și cetățenii obișnuiți, își pot reduce impozitul pe venit prin donații caritabile și alte artificii financiare perfect legale.

Folosind datele adunate de revista Forbes, ProPublica spune că averea celor mai bogați 25 de americani a crescut în total cu 401 miliarde de dolari în perioada 2014-2018, dar au plătit 13,6 miliarde de dolari impozit pe venit în acei ani.

Președintele Joe Biden a promis că va crește impozitul pentru cei mai bogați americani, ca parte a unei misiuni privind echitatea și pentru a strânge bani pentru programul său masiv de investiții în infrastructură.

Cu toate acestea, analiza ProPublica a concluzionat: „În timp ce unii americani bogați, cum ar fi administratorii de fonduri speculative, ar plăti mai multe impozite în conformitate cu propunerile actuale ale administrației Biden, marea majoritate dintre cei 25 cei mai bogați din SUA vor fi prea puțin atinși de acestea”.

Unul dintre miliardarii menționați, filantropul George Soros, ar fi plătit, de asemenea, un impozit simbolic. Cabinetul său nu a dorit să comenteze afirmația pentru BBC, dar a transmis printr-un comunicat adresat ProPublica că domnul Soros nu datorează impozite.

În comunicat se mai menționează că Soros susține de mai multă vreme introducerea unor impozite mai mari pentru cei mai bogați oameni din America.

S-a declanșat o anchetă în care a fost implicat și FBI-ul

Potrivit presei din SUA, Michael Bloomberg – fost primar al New York-ului și una dintre persoanele ale cărei detalii fiscale au fost publicate – a declarat că divulgarea acestor informații a ridicat probleme privind confidențialitatea și că va folosi „mijloace legale” pentru a descoperi sursa scurgerii de informații.

ProPublica, un site de anchete jurnalistice, a scris mai multe articole despre modul în care reducerile bugetare de la Serviciul de Venituri Interne din SUA au împiedicat capacitatea aceste structuri de a aplica toate regulile fiscale pentru marile corporații.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat că „orice divulgare neautorizată de informații guvernamentale confidențiale” este ilegală.

Purtătorul de cuvânt al Fiscului, Lily Adams, a declarat că problema a fost sesizată la FBI și la procurorii federali. Charles Rettig, înalt oficial american din domeniul fiscal, a declarat: „Nu pot oferi detalii despre contribuabili. Pot confirma însă că există o anchetă cu privire la scurgerea de informații dintr-o instituție guvernamentală”.

sursa:digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

O femeie din Buzău și-a omorât în bătaie copilul de 2 ani, apoi a dat vina pe unul din frații mai mari

Wed Jul 21 , 2021
Un copil de 2 ani şi 5 luni din judeţul Buzău a fost omorât în bătaie de propria mamă, o femeie de 26 de ani. Inițial, aceasta a spus că cel mic ar fi căzut din pat, apoi a dat vina pe unul dintre fraţii mai mari ai copilului, acuzând […]