THOR este un camion cu 5G construit pentru intervenții

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Statele Unite ale Americii se confruntă cu fenomene meteo destul de neobișnuite în ultimii ani, iar state precum Texas încep pregătirea pentru orice. Inclusiv pentru momentele în care rețeaua de telefonie și internet pică, iar oamenii nu pot comunica între ei. Și pentru astfel de situații a fost creat THOR, un camion cu 5G care are ca scop să ofere conectivitate echipajelor de intervenție.

Numele complet al lui THOR este Tactical Humanitarian Operations Response. Acesta este construit pe caroseria unui camion Ford F650, care după ce că este o mașină imensă, acum a mai fost și lungită pentru a putea acomoda tot echipamentul necesar. În fața mașinii au loc șase oameni cu tot cu șofer, în timp ce in spate există un centru de comandă pentru trei persoane.

THOR Camion 5G Verizon SUA

Verizon este compania care l-a creat pe THOR

THOR a fost creat de Verzion și poate duce semnalul 5G în orice zonă afectată de dezastre naturale, conectând din nou oamenii la rețeaua de telefonie și internet. Prototipul pentru această mașină de intervenții a fost inspirat de NavalX creat de Pentagon și TechBridge de la SoCal. Pe lângă faptul că oferă semnal, camionul mai are la bord și o dronă care poate fi folosită pentru misiuni de căutare sau pentru a colecta informații de pe teren.

Nu este pentru prima dată când un provider de telefonie și internet din Statele Unite ale Americii ajunge să creeze o astfel de mașinărie. THOR pălește in comparație cu dirijabilul FirstNet One al celor de la AT&T care poate pluti deasupra unei locații și o acoperă cu semnal wireless pentru a facilita comunicarea.

sursa: zonait

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Samsung și TSMC au șanse să se ocupe de producția noilor procesoare Snapdragon 895

Sat Jul 17 , 2021
Se spune că cei de la Qualcomm deja au început să lucreze la succesorul lui Snapdragon 888, flagship-ul care trebuie să facă loc în circuitele telefoanelor cu același statut. Aici intră în scenă un leaker cunoscut, pe nume  Ice Universe , care ne spune că noi Snapdragon 895 va beneficia […]