Scandal de rasism după finala EURO 2020: Jucători englezi, ținta rasismului propriilor suporteri

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

După înfrângerea Angliei în finala EURO 2020, trei dintre jucătorii selecționatei Albionului au fost bombardați cu mesaje rasiste pe rețelele sociale. Fanii s-au dezlănțuit împotriva jucătorilor de culoare – Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka – cei care au ratat loviturile de departajare, pecetluind victoria It

Asociația engleză de fotbal s-a declarat că este „îngrozită și dezgustată” de comentariile rasiste și a cerut cele mai dure pedepse pentru cei responsabili.

Injuriile au fost denunțate și de primarul Londrei. Sadiq Khan, a cerut companiilor de socializare să elimine astfel de conţinut de pe platformele lor. „Cei responsabili pentru abuzuri dezgustătoare din spaţiul online trebuie să răspundă pentru faptele lor – iar companiile de socializare trebuie să acţioneze imediat pentru a elimina şi preveni această dfiscurs de ură”, a spus Khan într-un tweet.

Federaţia engleză de fotbal a emis un comunicat prin care condamnă abuzurile rasiste de după finală

Federaţia engleză de fotbal a condamnat, într-o declarație, abuzurile rasiste din spaţiul online la adresa jucătorilor, în urma pierderii finalei EURO 2020.

Poliția britanică: „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”

„FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare şi este îngrozită de rasismul din spaţiul online care a vizat unii dintre jucătorii noştri, se menţionează în comunicat.

„Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectaţi, cerând în acelaşi timp pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil, se mai precizează în comunicat.

Echipa a lansat, de asemenea, o declaraţie prin care condamnă abuzurile îndreptate împotriva jucătorilor săi pe reţelele de socializare.

Poliţia britanică a spus că va investiga postările online.

„Suntem conştienţi de o serie de comentarii ofensive şi rasiste pe reţelele sociale care sunt direcţionate către fotbalişti în urma finalei #Euro2020, a scris pe Twitter poliţia metropolitană. „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”.

sursa:digi24

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Fetiță de 2 ani moartă în condiții suspecte, la Galați. Ce spun părinții și ce au constatat medicii de pe ambulanță

Wed Jul 21 , 2021
O fetiţă de doi ani din localitatea Iveşti a fost găsită, joi, în stop cardiac la domiciliu de către personalul medical şi, în pofida manevrelor de resuscitare, a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Seviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi, Mihai Polinschi. Incidentul a fost anunţat la 112 de părinţii fetiței, […]