Scandal în guvernul francez. Ministrul justiției, Eric Dupond-Moretti, a fost audiat 6 ore și pus sub acuzare

0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Ministru l justiției din Franța, Eric Dupond-Moretti, a fost audiat vineri timp de șase ore, iar în final a fost pus sub acuzare pentru conflict de interes. Este o premieră pentru politica franceză ca un ministru al justiției să fie inculpat în funcții.

Eric Dupond-Moretti este suspectat că a făcut preziuni asupra unor magistrați cu care avusese neînțelegeri în trecut, pe când era avocat.

Oficialul a fost audiat timp de șase ore, la finalul cărora Parchetul Curții de Justiție la pus oficial sub acuzare. În urmă cu două săptămâni, în cadrul aceleiași anchete, autorități percheziționare cu sediul Ministerului Justiției de la Paris.

Totul sa întâmplat în urma plângerilor depuse de trei sindicate ale magistraților.

Un avocat al ministrului a declarat pentru postul BFM TV că Dupond-Moretti nu are niciun motiv să demisioneze, întrucât beneficiarul de prezumție de nevinovăție, scrie Agerpres.

Ministrul justiției, un avocat versat, specializat în apărarea criminalilor

Eric Dupond-Moretti  a fost un avocat celebru înainte ca președintele Emmanuel Macron să îl desemneze  ministru , în iulie anul trecut, cu misiunea de a reforma sistemul de justiție.

Cu puțin timp înainte de a-și începe mandatul de ministru, Dupond-Moretti a susținut că procurorii care anchetează infracțiuni financiare au făcut abuz de putere atunci când au acces înregistrările convorbirilor sale telefonice și pe ale altor avocați, în cadrul unei anchete de corupție care la vizat pe fostul președinte  Nicolas Sarkozy. Inițial, Eric Dupond-Moretti sa adresat instanței, dar și-a retras plângerea după câteva săptămâni, atunci când a fost numit ministru.

Premierul Jean Castex a fost deja audiat pe 7 iunie în acest dosar, în calitate de martor.

Éric Dupond-Moretti a stârnit  oarecare rumoare  atunci când a fost numit ministru, pentru că avocatul la apărat în trecut pe fondatorul WikiLeaks, controversat Julian Assange, care este acuzat de spionaj în Statele Unite, unde riscă 175 de ani de închisoare.

Poreclit  Acquittator  – o Combinatie Între Cuvintele „achitare“ Terminator si – Dupond-Moretti în Vârstă de 60 de ani, sa specializat din Apărarea Celor acuzați de Crima si un obținut peste 120 de achitări pentru clientii Sai, including version Cazul Unui profesor universitar acuzat că și-a ucis soția și al unui bărbat acuzat că a comandat asasinarea unui politician francez în Corsica.

sursa: digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Distribuie daca ti-a placut...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Un contrabandist a fost prins cu sute de procesoare lipite pe tot corpul

Sat Jul 17 , 2021
Criza de semi-conductori a lovit industria IT destul de tare, iar unii oameni recurg la metode foarte dubioase pentru a pune mâna pe cele mai noi lansări. Este și cazul contrabandei cu procesare care a devenit un lucru deja normal în zona Hong Kong – Zhuhai – Macau Bridge. Iar […]